Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad og måltider

I Ørnen har vi et køkken, der hver dag laver lækker, økologisk og varieret mad til børnene. Vi tilbyder morgenmad, formiddagsmad, frokost, eftermiddagsmad og sen eftermiddagsmad hver dag. 

Vi spiser kød i et begrænset omfang og har i stedet fokus på at få masser af grønt og bælgfrugter på tallerkenen. Vi spiser ikke svinekød.

Vores køkkenansvarlige synes desuden altid, at det er hyggeligt, når børnene selv kigger forbi køkkenet og kommer med til ønsker til maden. Generelt er vi glade for at have et tæt samarbejde med vores køkken og at have børnene med i køkkenet. Det kan for eksempel være, at de hjælper med at presse citroner til lemonade, er med til at lave rødbedechips eller at bage julelækkerier i december. 

Under måltidet arbejder vi med madmod og selvhjulpenhed. Vi taler om, hvad vi spiser, og børnene er med til at hente maden og dække bord. Alle børn - uanset alder - får lov til at øve sig på at hælde vand i glasset og øse mad op på tallerkenen. Det at kunne selv er en stor del af børns trivsel og 
udvikling, og hos os er det vigtigt, at børn skal opleve glæden ved at kunne noget og mestre sin hverdag.